Általában a szemhéjunkon történő változások csak azt mutatják, hogy az idő bizony telik, nem is olyan lassan. Az öregedés egy természetes folyamat, mely mindenkit érint, azonban vannak olyan esetek, amikor nem az idősödés miatt indulnak be változások. Ilyenkor mindig oda kell figyelnünk egész szervezetünkre, hogy ha nagyobb a baj, hamar lépni tudjunk.

Szemeink ugyanis nem csak lelkünket tükrözik, hanem jelezhetnek akkor is, ha valamilyen gond van szervezetünkben. Az egyik legsúlyosabb probléma, ami a szemhéjcsüngés mögött állhat, egy nagyon veszélyes, autoimmun betegség, méghozzá a myasthenia gravis.

Ez tulajdonképpen a harántcsíkolt izomszövetek betegsége, melynek során izomgyengeség lép fel. Ennek a betegségnek egyrészt genetikai okai lehetnek, másrészt viszont vírusfertőzések által is kialakulhat. Tünetként meg kell említeni a kettős látást, a végtagok izmainak, valamint a tarkó- és a törzsizomzat gyengeségét, és szinte minden esetben előfordul a szemhéjcsüngés is.

Ezt a kórt különböző tüneti kezelésekkel és terápiákkal lehet orvosolni, melyek az izomerő javításában segítenek. Emellett számos esetben gyógyszeres kezelésekre is szükség van, illetve főként fiataloknál alkalmazzák az emberi vérből kinyert immunfehérjék beadását. A betegek javulása eltarthat hónapokig, vagy akár évekig is.

A betegség okozta szemhéjcsüngés azonban sajnos nem szűnik meg attól függetlenül, hogy a tünetek csökkennek vagy elmaradnak. A lógó szemhéj viszont nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem sok esetben a látást is akadályozza, ezért érdemes szakértő segítséghez fordulni, hogy megszűntessük ezt.

Az EstheticHungary Klinika szépészeti beavatkozásai közt szerepel a szemhéjplasztika, mely megoldást nyújt mindenki számára, aki csüngő szemhéjjal küszködik. Legyen szó öregedés okozta szemhéjlógásról, vagy öröklött jellegű problémáról, esetleg a fent említett betegség tüneteként előjött csüngésről, a felső szemhéjplasztika tökéletes, fiatalos és egészséges szemeket varázsolhat mindenkinek.  

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940