Sokszor pazarolunk el olyan dolgokat, melyekről sejtésünk sincs, mennyire nagy kincset érnének, ha felhasználnánk őket. Ilyen a rizs tisztítására alkalmazott víz is, melyet a legtöbben csak kiöntenek. Ez azért van, mert sajnos kevesen ismerik hatását, pedig ha tudnák, mennyire jót tesz arcbőrünknek, biztosan csak használat után kötne ki a lefolyóban.

A kínai nők és az indonéz szépségápolás is alkalmazza a rizs áztatására, megmosására használt vizet. A rizsvíz ugyanis kimondottan tökéletes a bőr hidratálására, és a benne lévő vitaminok hozzájárulnak ahhoz, hogy arcbőrünk friss, üde és egészséges maradjon.

Elkészítése nagyon egyszerű, tulajdonképpen össze kell kötni a kellemest a hasznossal. Áztassuk a rizst legalább fél órán át szénsavmentes ásványvízben, majd szűrjük le. Ezután érdemes egy zárható üvegben tárolni, és a hűtőszekrénybe tenni, hiszen akár több napig is elég lehet. Egyszerűen arcmosáskor használjuk ezt a kapott levet, de az is jó, ha vattakorongot áztatunk benne, és azzal töröljük át arcunkat. Bőrünk fiatalos és ragyogó lesz a rendszeres használattól!

A legtöbb ilyen praktika alkalmazása után úgy érezhetjük, mintha kicseréltek volna minket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bőrproblémát meg tudunk oldani ezekkel, főként nem, ha mély ráncokról beszélünk. Persze sokkal később indul meg a ráncosodás folyamata, ha életmódunkkal és odafigyelésünkkel teszünk ellene, de előbb vagy utóbb mindenkit utol fog érni ez is.

Amikor már nem hat semmilyen arcpakolás, és a mély redők egyre zavaróbbak, teljesen más segítség után kell néznünk. Tegyük félre előítéleteinket a plasztikával kapcsolatban, hiszen ma már olyan esztétikai beavatkozások segíthetnek rajtunk, melyek természetességgel adják vissza elveszni látszó fiatalságunkat.

Ilyen eljárás például a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely a bőr saját regenerációját indítja be, gyönyörű és tartós eredményt adva ezzel a pácienseknek. Az EstheticHungary Klinikán több fiatalító beavatkozás mellett ezt is megtaláljuk. Akinek gondjai vannak az arcát egyre inkább átszövő ráncokkal, annak nem kell mást tennie, mint jelentkezni ingyenes konzultációra, melynek során mindent megtudhat a fiatalodás menetéről és eredményességéről.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu